περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....

περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....
..............................................* ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ........
................................. "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Για 9,5 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε εξαιρετικά σπάνιο γραμματόσημο σε πλειστηριασμό στη Ν. Υόρκη.

   Ειδήσεις    
David Redden, Vice Chairman of Sotheby's auction house, holds the British Guiana One-Cent Black on Magenta stamp, as he poses for the photographers in central London, June 2, 2014.


Για 9,5 εκατομμύρια δολάρια πουλήθηκε εξαιρετικά σπάνιο γραμματόσημο σε πλειστηριασμό στη Ν. Υόρκη. Το γραμματόσημο προέρχεται από την πρώην Βρετανική αποικία της Γουιάνα. Το μικροσκοπικό οκτάγωνο γραμματόσημο τυπώθηκε το 1856 με μαύρο μελάνι πάνω σε μωβ χαρτί.
Ο διευθυντής του ταχυδρομείου στην πρώην βρετανική αποικία έφτιαχνε τα δικά του γραμματόσημα, όταν η συνήθης αποστολή των αγγλικών γραμματοσήμων καθυστερούσε.
Εκτός από το ότι το γραμματόσημο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα αντικείμενα του αποικιακού παρελθόντος της Γουιάνας, το γραμματόσημο έχει μεγάλη ιστορία αναφορικά με τους ιδιοκτήτες του, που περιλαμβάνουν ένα Γερμανικό μουσείο και τον Αμερικανό εκατομμυριούχο John du Pont ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 1996.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου