περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....

περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....
..............................................* ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ........
................................. "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Μητέρα υπόδειγμα: Ζει 43 χρόνια μεταμφιεσμένη σε άντρα για να εξασφαλίσει τα προς το ζειν

Κόσμος....

Ήταν μόλις 21 ετών και έγκυος, όταν ο άντρας της πέθανε
Το βραβείο της ιδανικής μητέρας πήρε μια 64χρονη Αιγύπτια, σε τελετή που διεξήχθη στο Λούξορ, από τη δημοτική αρχή. Η Σίσα Αμπού Νταούχ ήταν μόλις 21 ετών και έγκυος, όταν ο άντρας της πέθανε, αφήνοντάς την απροστάτευτη και χωρίς εισόδημα, να φροντίσει ένα μικρό κοριτσάκι.
Η μοναδική της επιλογή για να ανταποκριθεί στο βαθιά συντηρητικό χώρο της εποχής, ήταν μία.  «Για να προστατευτώ από τους άντρες και την αυστηρότητα του βλέμματός τους, εξαιτίας των παραδόσεων, αποφάσισα να γίνω άντρας... και φόρεσα τα ρούχα τους και δούλευα μαζί τους σε άλλα χωριά που δεν με ξέρει κανείς» είπε στο Αλ Αραμπίγια.
Η μητέρα - υπόδειγμα, ντυνόταν επί 43 χρόνια με την τζιλμπάμπ, μια ολόσωμη γκρι φορεσιά, σχετικά φαρδιά με φαρδιά μανίκια και φορούσε και λευκό τουρμπάνι, ή ένα παραδοσιακό καπέλο που λέγεται «τακίγια».
Έκανε διάφορες δουλειές, με κάποιες από αυτές να χρειάζονται σκληρή δουλειά. Εκτός από το να γυαλίζει παπούτσια και να ζητιανεύει στους δρόμους, χρειάστηκε να κουβαλήσει τούβλα και σακιά με τσιμέντο για οικοδομές.
Η ανάγκη για προσφορά, αυξήθηκε, όταν ο άντρας της κόρης της αρρώστησε και δεν μπορούσε να εργαστεί, συνεπώς ο κλήρος έπεσε σε αυτή να συνεχίσει τη μεταμφιεσμένη εργασία.
Σε αναγνώριση της προσφοράς της η πόλη του Λούξορ, της απένειμε το βραβείο της κορυφαίας προσωπικότητας για τη συντήρηση της οικογένειάς της.
Οι γυναίκες που βγάζουν το ψωμί ολόκληρης της οικογένειας, απαντώνται σε ποσοστό 30% των νοικοκυριών της Αιγύπτου. Ωστόσο το θέμα θεωρείται ακόμα ταμπού από την τοπική κοινωνία.
_______________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου