περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....

περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....
..............................................* ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ........
................................. "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Η «ΝΟΗΤΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣEίναι πλέον γνωστό ότι η μακροχρόνια ληστεία στα αποθεματικά των Tαμείων τα εξαφάνισε σχεδόν ολοσχερώς. Έτσι υπήρξε και υπάρχει πρόβλημα στον υπολογισμό των νέων συντάξεων, επικουρικών και κύριων, οι οποίες και για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους λογιστικούς έχουν πάψει να χορηγούνται εδώ και μια τριετία 
Οι οικονομικοί λόγοι βεβαίως γνωστοί..λόγω μακροχρόνιας ληστείας τα ταμεία είναι άδεια. Όμως οι λογιστικοί λόγοι, που βάση έχουν και αυτοί την ληστεία των αποθεματικών είναι ένα ακόμη εμπόδιο στην χορήγηση συντάξεων,διότι απλά η κάθε σύνταξη υπολογίζεται με ένα μαθηματικό τύπο στον οποίον τον πρωτεύοντα ρόλο παίζουν οι εισφορές του κάθε εργαζόμενου δηλ τα αποθεματικά, και επειδή βεβαίως αυτές έχουν εξαφανιστεί, είναι πλέον αδύνατον να υπάρξει νόμιμη σύνταξη με υπολογισμό εισφορών ανύπαρκτων στην πράξη, αφού φυσικά έχουν ληστευτεί.
Έτσι λοιπόν η σεβαστή μας κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να κουκουλώσει το πρόβλημα για να καλύψει τους εν ζωή σήμερα ληστές, προσπαθεί λέγω, και εφευρίσκει τρόπους υπολογισμού των συντάξεων με ποσά στον βασικό λογαριασμό «νοητής κεφαλαιοποίησης» (η ονομασία είναι κυβερνητική εφεύρεση) δηλαδή ποσά ανύπαρκτα και βέβαια ελάχιστα σε σχέση με τα πραγματικά (αν υπήρχαν). 
Έτσι οι νέοι συνταξιούχοι, σύνταξη θα ακούν, αλλά σύνταξη δeν θα βλέπουν..αφού και η σύνταξη θα είναι εκτός «νοητής πραγματικότητας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου