περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....

περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....
..............................................* ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ........
................................. "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Η όψιμη ανακάλυψη της δράσης των νεοναζί και το επικοινωνιακό σχέδιο του Μαξίμου

Η γενική κατακραυγή και οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στη χρυσαβγίτικη συμμορία αναγκάζουν την κυβέρνηση να προβεί με μεγάλη καθυστέρηση σε κινήσεις αντιμετώπισης της ναζιστικής εγκληματικότητας // Ερωτήματα για την αδράνεια, δεδομένης της από καιρού παρακολούθησης των νεοναζί από την ΕΥΠ // Εκλογές για διπλή απάντηση στον φασισμό και τα Μνημόνια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ // Σε εφαρμογή το επικοινωνιακό σχέδιο του Μαξίμου για αντικατάσταση της πραγματικής αντίθεσης Μνημόνιο - Δημοκρατία με το ψευτοδίλημμα «Σαμαράς ή χάος»
Στον ηγετικό πυρήνα των νεοναζί στρέφονται οι έρευνες - ζητούμενο η διάλυση των ακροδεξιών θυλάκων στα σώματα ασφαλείας
Οι εξελίξεις για τις συλλήψεις της ηγετικής ομάδας των νεοναζί: Συνελήφθησαν ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης και αναζητούνται ακόμη δεκάδες χρυσαυγίτες (ενημέρωση)

Σημαντικά στοιχεία για πιθανή εμπλοκή τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε έκνομες ενέργειες φαίνεται ότι προκύπτουν από την έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη για τη δράση της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης (σσ δείτε παραπάνω τις τελευταίες εξελίξεις).

Δημιουργούνται, ωστόσο, ερωτήματα για την όψιμη διερεύνηση των σχέσεων μεταξύ της νεοναζιστικής συμμορίας και των σωμάτων ασφαλείας. Ενώ πληθαίνουν οι αποκαλύψεις για τους στενούς δεσμούς τμημάτων της ΕΛ.ΑΣ με τη Χρυσή Αβγή, παραμένει ζητούμενο η εξάλειψη των σημείων επαφής και συνεργασίας μεταξύ κράτους και φασιστικών παραστρατιωτικών οργανώσεων και η δημοκρατική θωράκιση της Αστυνομίας. Ενδεικτική της βαθιάς διάβρωσης των σωμάτων ασφαλείας είναι η αποκάλυψη ότι υπαρχιφύλακας στη Ρόδο εκπαίδευε χρυσαυγίτες στη μάχη σώμα με σώμα και στο χειρισμό ροπάλων.

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η ολιγωρία στην έρευνα για την εγκληματική δράση των νεοναζί (δράση που είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια) παρ' ότι συνομιλίες μελών ή ακόμα και βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταγράφονταν από την ΕΥΠ «για λόγους εθνικής ασφαλείας» (ενώ αποπέμφηκε ο επικεφαλής της ΕΥΠ). Ακόμη, προκαλούνται αμφιβολίες για τη βούληση των αρχών να διερευνήσουν τις  ακροδεξιές «φωλιές» στην αστυνομία (επίσης γνωστές εδώ και καιρό) καθώς η έρευνα του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων προαναγγέλθηκε (!) στα ΜΜΕ.

Αν «σκοπεύουν να διερευνήσουν τις πληροφορίες δημοσιεύματων στα οποία αναφέρεται συγκεκριμένη στρατιωτικού τύπου δομή της Χρυσής Αβγής με διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. όπως και με εν ενεργεία και απόστρατα στελέχη των ειδικών δυνάμεων του στρατού;  και  ποια είναι η κατάληξη των ως τώρα διενεργηθέντων ΕΔΕ για ρατσιστικά εγκλήματα και αντίστοιχες συμπεριφορές εντός του κρατικού μηχανισμού»;


 
Το «δημοκρατικό τόξο» και η θεωρία των «δύο άκρων»

Μέσα στο ευρύτερο κοινωνικό κλίμα καταδίκης των νεοναζί και των εγκλημάτων τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει εαυτήν ως εγγυητή της "ομαλότητας" και της δημοκρατικής σταθερότητας. Οι ίδιες δυνάμεις που καλλιέργησαν το κοινωνικό (μνημόνια, βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνίας, διάλυση δημόσιων αγαθών) και πολιτικό (νομιμοποίηση της ακροδεξιάς δια της υπουργοποιήσης στελεχών του ΛΑΟΣ, υιοθέτηση αντιμεταναστευτικών πολιτικών και ρατσιστικής ρητορικής) έδαφος εξάπλωσής της, επιχειρούν τώρα (και μετά την αφόρητη πίεση και κατακραυγή της κοινή γνώμης) να εμφανιστούν ως οι κύριοι εκφραστές του αντιφασισμού. Επικαλούνται έτσι την κατασκευή του «δημοκρατικού τόξου» επιδιώκοντας να στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μονομέτωπο αγώνα κατά του φασιστικού κινδύνου, αποσιωπώντας τις αιτίες που οδήγησαν στη γιγάντωσή του. Η υποκρισία τους καθίσταται ακόμα πιο έντονη όταν την ίδια στιγμή που εξαπολύουν επικοινωνιακού τύπου δράσεις κατά των νεοναζί, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού χαριεντίζεται με τον χρυσαβγίτη Κασιδιάρη.

Επιπρόσθετα, η ξαναζεσταμένη θεωρία των δύο άκρων, θεωρία που εξισώνει την Αριστερά με τη δολοφονική συμμορία, επιστρατεύεται για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα κρίσιμα ζητήματα (επέκταση των μέτρων λιτότητας), να ενοχοποιήσει τους κοινωνικούς αγώνες και να απαλλάξει τις μνημονιακές δυνάμεις από τις ευθύνες τους για τη γιγάντωση του δολοφονικού «άκρου» της χρυσής αβγής. 

Στόχος τους, η αντικατάσταση της πραγματικής αντίθεσης μεταξύ Μνημονίου (του οποίου εξακολουθούν να είναι πιστοί θεματοφύλακες) και Δημοκρατίας από μια χαλκευμένη εκδοχή του «αντιφασισμού». Τραβούν μάλιστα στα άκρα αυτή τη λογική ζητώντας από την Αριστερά να κατεβάσει κοινούς υποψηφίους με τις δυνάμεις του «δημοκρατικού τόξου» σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν οι απειλές Μιχαλολιάκου προς τη ΝΔ για παράιτηση των χρυσαβγιτών βουλευτών.

Ως εκ τούτου, υπό το φόντο της στρατηγικής της έντασης, αποκαλύπτεται ηη σταθερή επιδίωξη (παρα-)κυβερνητικών παραγόντων και κέντρων να δημιουργήσουν κλίμα επικείμενης αποσταθεροποίησης, ώστε να κατατρομοκρατηθούν οι πολίτες και να ανακοπεί η λαϊκή αξίωση για δημοκρατική ανατροπή. Οι ανιστόρητοι πιστεύουν ότι η αναίρεση της Μεταπολίτευσης θα επισυμβεί με την παραχάραξη του γνωστού διλήμματος. Περίπου μας λένε "Σαμαράς ή τανκς"!Στο  κάδρο της στρατηγικής της έντασης μπαίνει με φαιδρό τρόπο και το κρυπτο – χρυσαβγίτικο κάλεσμα εφέδρων ειδικών δυνάμεων για παράιτηση της κυβέρνησης. Η υπόθεση αυτή κάνει ακόμη πιο επιτακτικό το ξήλωμα κάθε παραστρατιωτικού και παρακρατικού φασιστικού μηχανισμού μετά και τις αποκαλύψεις για εκπαίδευση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α από στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.


ΣΥΡΙΖΑ: Δεν χωρούν άλλα μισόλογα και προκλητικές καθυστερήσεις στην αντιμετώπιση των νεοναζιστών

Η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στους τακτικισμούς των νεοναζί, προτάσσει την αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, έτσι ώστε ο λαός να δώσει μια διπλή απάντηση απέναντι στον φασισμό και στη μνημονιακή πολιτική της εξαθλίωσης. Σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού φαινόμενου και τη στάση της κυβέρνησης, επισημαίνεται πως «τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέρας του φασισμού και αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της αστυνομίας και της  προϊστάμενης πολιτικής ηγεσίας για την εξάπλωση της ναζιστικής βίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής για να υπηρετήσει  τη στρατηγική της έντασης και τη θεωρία των δύο άκρων». 
Πρόκειται, συνεχίζει το σχόλιο, «για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση, που απομονώνει περαιτέρω την κυβέρνηση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θέλει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της».


____________
- δείτε και στο: http://left.gr/news/i-opsimi-anakalypsi-tis-drasis-ton-neonazi-kai-epikoinoniako-shedio-toy-maximoy#sthash.eU3UaAX3.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου