περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....

περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....
..............................................* ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ........
................................. "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ !!!



Ισχυρές καταιγίδες και βροχοπτώσεις αναμένεται να επηρεάσουν όλη την Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη 1 και Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας αυτής, θα είναι η ένταση των φαινομένων κυρίως στη βόρεια και δυτική Ελλάδα, αλλά και η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά :

-Από τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου, ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται σημαντικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Μέσα στο βράδυ και προς τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, τα ισχυρά φαινόμενα, θα επεκταθούν και στη Θεσσαλία, το υπόλοιπο Ιόνιο πέλαγος, τη δυτική Στερεά και τη Μακεδονία.
-Καθ' όλη τη διάρκεια της Τρίτης, θα σημειώνονται κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, στην Ήπειρο, το Ιόνιο πέλαγος, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στη Στερεά Ελλάδα, τη Πελοπόννησο, το κεντρικό και βόρειο μόνο Αιγαίο, θα σημειώνονται πιο μέτριας έντασης βροχές και καταιγίδες.
-Από τις βραδινές ώρες τη Τρίτης και προς τα ξημερώματα της Τετάρτης, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα σημειώνονται, στη βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής Ελλάδας. Μέσα στη Τετάρτη και κυρίως από τις προμεσημβρινές-μεσημεριανές ώρες της ημέρας, ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση με πιο τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα, στο Ιόνιο πέλαγος, τη δυτική μόνο Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Μέσα στη Τετάρτη, πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αναμένεται να σημειώνονται στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και γενικότερα σε όλο το Αιγαίο πέλαγος, συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης. Πιο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα, στα πιο ανατολικά, βορειοανατολικά κυρίως τμήματα του πελάγους.
Γενική βελτίωση του καιρού, προβλέπεται από αργά το βράδυ της Τετάρτης και μετά σε όλη την Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο θα εκδώσουμε ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ, για τη Δευτέρα, τη Τρίτη και τη Τετάρτη.

___________________
από Weatherakias »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου