περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....

περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....
..............................................* ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ........
................................. "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Όλα του... γάμου δύσκολα και οι εκλογές αντάμα

   ΠΟΛΙΤΙΚΗ   

Του Στάθη Σχινά



Μπορεί η συμφωνία με τους πιστωτές και η έγκρισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο να δημιούργησαν κάποιο κλίμα ευφορίας, όμως τα πάντα εξακολουθούν να είναι εύθραυστα. 

1ον. «Εδώ και δυο εβδομάδες περιμένω από μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα να μου δώσει το 'πράσινο φως' και να φέρουμε τις ποσότητες ζάχαρης από τη Γαλλία για την κάλυψη της εγχώριας αγοράς [...] Εάν δεν γίνει κάτι σύντομα τον Σεπτέμβριο η ζάχαρη στην ελληνική αγορά θα είναι δυσεύρετη".» Δήλωση του CEO της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κ. Γιαννακίδη στο Αθηναϊκό Πρακτορέιο Ειδήσεων...

2ον. «... οι Γερμανοί της Fraport, που είχαν επικρατήσει στο σχετικό διαγωνισμό (σσ.για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια) με προσφερόμενο εφάπαξ τίμημα 1,23 δισ. ευρώ, υποστηρίζουν πως εξαιτίας του υψηλού ρίσκου χώρας, είναι δύσκολο να βρουν χρηματοδότηση». Από τα χθεσινά ρεπορτάζ ΜΜΕ με αφορμή την κατακύρωση του σχετικού διαγωνισμού στην Κοινοπραξία Γερμανών –Κοπελούζου.

Πρόκειται για δύο διαφορετικά μεν περιστατικά με κοινό παρονομαστή όμως τις απίστευτες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία λόγω της παρατεινόμενης ανωμαλίας από την εφαρμογή των capital controls και τη διατήρηση του country risk σε πολύ υψηλά επίπεδα.
Μπορεί η συμφωνία με τους πιστωτές και η έγκρισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο να δημιούργησαν κάποιο κλίμα ευφορίας, όμως τα πάντα εξακολουθούν να είναι εύθραυστα.
Μέχρι την εκταμίευση της πρώτης μεγάλης δόσης σε πρώτο στάδιο και κυρίως μέχρι την οριστικοποίηση των όρων ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών η ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να κλυδωνίζαται και να αντιμετωπίζει χιλιάδες καθημερινά προβλήματα τα οποία δεν είναι ορατά μεν στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, μπορούν όμως να δημιουργήσουν ανά πάσα στιγμή τεράστια προβλήματα όπως η έλλειψη βασικών αγαθών.
Η κατάσταση αυτή βαραίνει αποφασιστικά στην πορεία των πολιτικών εξελίξεων και βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού του Μαξίμου για την πλήρη αναδόμηση του πολιτικού σκηνικού.

«Γρήγορες εκλογές και νέα κυβέρνηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου ή ολοκλήρωση μερικών βασικών δεσμεύσεων που απορρέουν από τη νέα συμφωνία και εκλογές μετά;».
Και η μια και η άλλη επιλογή εμπεριέχουν ρίσκα και αβεβαιότητες τις οποίες η κυβέρνηση είτε έτσι είτε αλλιώς θα αναλάβει...

Πηγή: FMvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου