περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....

περί του καιρού ή έχει ο καιρός γυρίσματα....
..............................................* ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΑΣ........
................................. "Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

«Για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων» Νέα νομοθετική ρύθμιση....


paraskeuopoulos.jpg

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος 
EUROKINISSI


«Η πολιτεία νομοθέτησε επαρκώς, αλλά το τελευταίο λόγο για τη χορήγηση της άδειας στον Νίκο Ρωμανό έχει η δικαιοσύνη», δήλωσε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος υποσχέθηκε ότι προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες του νεαρού κρατούμενου με νέα νομοθετική πρωτοβουλία εφόσον η δικαιοσύνη δεν δώσει εκ νέου άδεια στο Ρωμανό να μεταβεί με βραχιολάκι στο ΤΕΙ Αιγάλεω να παρακολουθήσει τις σπουδές του.
Οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης έγιναν με αφορμή την συνεχιζόμενη εδώ και 12 μέρες κατάληψη στο ΤΕΙ, η οποία εμποδίζει την λειτουργία και κρατά σε εκκρεμότητα περί τους 20.000 φοιτητές του.  
Ειδικότερα ο υπουργός δήλωσε:

Ο εξανθρωπισμός της φυλακής και η εκπαίδευση των κρατουμένων αποτελούν την καλύτερη ασπίδα απέναντι στο έγκλημα και, έτσι, συμβάλλουν στην αληθινή προστασία της κοινωνίας. Σ’ αυτό το πνεύμα, η πολιτεία αρχικά έθεσε τις βάσεις (με το ν. 4274/2014, επί υπουργίας Χ. Αθανασίου) για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων σε ΑΕΙ/ΤΕΙ με ηλεκτρονική επιτήρηση ("βραχιολάκι").
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στη συνέχεια, ετοίμασε και έθεσε σε πλήρη εφαρμογή την τεχνική υποδομή για την υλοποίηση του μέτρου. Τέλος, με πρόσφατο νομοθέτημα (υπουργική απόφαση) καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες εφαρμογής και έτσι ολοκληρώθηκε το νομικό πλαίσιο για την περίπτωση αυτή.
Ωστόσο, η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης δυνατότητας, σε περίπτωση κρατουμένου που είναι υπόδικος, επαφίεται στη δικαιοσύνη, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα. Εφόσον, πάντως, η εμπειρία έδειξε ότι οι υφιστάμενες διαδικασίες δεν επαρκούν για τη διασφάλιση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στην αναγκαία διορθωτική νομοθετική παρέμβαση.
_______________
 http://www.efsyn.gr/arthro/n-paraskeyopoylos-nea-rythmisi-gia-ekpaideytikes-adeies-kratoymenon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου